Is honden hersenwerk en denkwerk goed voor honden?

Hondenspel cursus hond online

Je bent er misschien nog niet zo bekend mee, denkwerk of soms ook wel honden hersenwerk genoemd. Daarom vertel ik je er in dit artikel graag meer over. Want naast dat het doen van denkspellen een leuke bezigheid is heeft een hond er ook echt wat aan.

Bij denkwerk maak je dankbaar gebruik van de hondenneus. Door in een hondenpuzzel of snuffelmat heerlijke koekjes te verstoppen. Een hond zal dus echt zijn neus nodig hebben om die heerlijke koekjes te vinden. Dat is voor de meeste honden een echte uitdaging. Zeker als ze de neus nooit eerder hebben gebruikt om een koekje te verdienen. Een leuke bezigheid die dus ook nog eens veel oplevert. Want na een aantal minuten denken zullen de meeste honden behoorlijk moe zijn. Zeker als ze het niet gewend zijn.

Het doen van denkwerk kun je eenvoudig thuis uitvoeren. Het enige dat je er voor nodig hebt is een gezond portie positiviteit, hondenkoekjes en een hondenneus.

Een hondenpuzzel, snuffelmat of voerbal kun je vrijwel overal kopen. Heb je alles in huis? Ga dan enkele minuten per dag oefenen. Wat je langzaam steeds verder kunt uitbouwen.

Waar helpt honden denk- en honden hersenwerk allemaal voor en bij?

Soms heeft een drukke hond die nauwelijks de rust neemt een uitdaging nodig. Je kunt dan een stuk gaan lopen, de bal een aantal keren gooien of lekker knuffelen met de hond. Maar wat de hond vaak echt nodig hebt is een uitdaging. Het gebruiken van de hondenneus bijvoorbeeld. Een hond die steeds opnieuw wordt uitgedaagd zal vaker de rust nemen, gedrag dat zal wellicht veranderen en de hond leert de neus gebruiken zoals de neus van een hond ook bedoeld is.

Ook tijdens de warme zomermaanden is de hondenneus gebruiken een ontzettend fijne toevoeging op de dag. Een goed denkspel staat namelijk gelijk aan een flinke wandeling. Niet dat je de wandeling nu kunt laten voor wat het is, de hond moet immers behoeften doen. Maar je kunt wel minder lang wandelen. Of vaker op een dag een korte wandeling maken.

Tot slot beinvloed denkwerk het gedrag van honden enorm. Zeker als een hond hinderlijk, ongewenst of vreemd gedrag laat zien.

Hoe werkt honden hersenwerk?

Je kunt honden denkwerk zo eenvoudig of uitgebreid maken als je zelf wilt. Van het vullen van een snuffelmat, samen met de hond een puzzel doen tot in de tuin gaan speuren.

Bij denkspellen en hersenwerk gaat het in eerste instantie om het hebben van plezier, uitdaging en quality time met de hond samen. Die het dan ook echt zal waarderen.

In het begin zal het gebruiken van de neus niet altijd even gemakkelijk gaan bij een hond. Zeker als de hond er niet gewend aan is. Daarom is het heel goed om alles stap voor stap op te bouwen. Een hond moet immers ook de kans krijgen te begrijpen wat de bedoeling is.

Waar kan ik inspiratie voor denkwerk en hersenwerk vinden?

Lijkt het je ook leuk om denkspellen voor honden of hersenwerken voor honden te gaan doen? Wij hebben een ontzettend leuke training voor je op onze website staan. Hierin krijg je toegang tot een tiental oefeningen. Je weet door het bekijken van de video’s precies hoe het werkt, wat er van de hond verwacht wordt en ziet hoe een hond het doet.

  • Je krijgt toegang tot een tiental denkwerk spellen.
  • Je ziet direct hoe de denkspellen in de praktijk werken.
  • Je kunt vragen stellen aan de hondenspecialist.
  • Krijg nieuwe ideeën om met jouw hond te gaan doen.

Hondenspel video training

Hondenspel training volgen? Je hebt met het honden spelpakket krijg je toegang tot de online spel modules van hond-online.nl. Met deze modules leer je stap voor stap aan de hand van video’s!

Is honden hersenwerk en denkwerk goed voor honden?
Schuiven naar boven